Македонија

Сериозно се разгледува опцијата предвремени парламентарни заедно со претседателските избори

Оваа недела ќе имаме сериозни разговори, и во рамки на нашата партија и во рамки на владејачката коалиција околу тоа дали ќе одиме и...

Зошто и децата од незагадените градови да не одат на училиште?

Мерките на Владата во услови на екстремна загаденост ја збунија јавноста. Се наметнаа прашања за кои нема одговори. Колку овие мерки ќе бидат ефикасни...

Живот

Што е Голема Албанија и кој, кога и како ја застапува

За поимот, политиката, движењето, концептот, војувањето, организирањето... за Голема Албанија се зборува со децении наназад во овие краишта. Зборуваат сите, но малкумина знаат и...

Зошто и кога се употребува осветената вода

Осветената вода е одраз на Божјата благодат: Таа ги чисти луѓето од духовните нечистотии, ги осветува и укрепува во подвигот на спасението во Бога....

Препорачуваме