Граѓаните од Водици со порака до власта – Никогаш Северна, секогаш Македонија”.

Граѓаните уште еднаш ја искористија приликата да му испратат порака на Зоран Заев и власта која насила го промени Уставното име на Р.Македонија, да порачаат дека оваа земја е Маекедонија, а не Северна Македонија

Со транспаренти прикачени на мостовите, и меѓу присутните на Богојавленските церемонии низ државата, граѓаните и испратија порака на власта:

„Никогаш Северна, секогаш Македонија!“, „Едно име имаме, Македонија!“ и „Македонија вечна!“.