Како поранешен работник кој извршувал тешка работа за еден месец го победил артритисот и остеохондрозата

Ќе ви раскажам како го победив артритисот во зглобовите на коленото и остеохондрозата во лумбалниот ‘рбет. Не сум доктор и не можам точно да објаснам како се излечив, ама можам да Ви раскажам како тоа се случи.

Имам 62 години и сум во пензија. Сѐ до пензионирањето работев во топилница. Прво работев како инженер во рудник, а потоа, последните десет години, како инженер за сигурност на работа. Тој што знае што значи да се биде рударски инженер, тогаш знае дека оваа работа доста се разликува од работниците во фабрика за челик. Денеска челикот се произведува во конвертори со помош на рачки и копчиња. Тогаш беше сѐ поинаку. Некогаш мораше да се користат и лопати, па дури и железни прачки. Топлината покрај печките беше неподнослива, а имаше и провев. Така ги имам повредено колената и лумбалниот ‘рбет.

Честите болки се одразуваа и на самиот изглед. Во последните три години многу ослабев.
Добро е тоа што со 50 години работен стаж се пензионирав инаку не можем да ги поднесам ваквите услови. Последните години на работа ги живеев со помош на инекции за смирување на болката. Имав и среќа што потоа ми беше понудена и позицијата како инженер за сигурност на работа. Не морав повеќе да работам покрај печката и доста работи се олеснија. Тогаш условите за работа беа добри, болките се смирија и одреден период не морав ништо да земам против болки. Три години пред пензионирањето, се повредив дома. Ја повредив ногата на риболов. Болките и таблетите против болките ја пореметија мојата слаба рамнотежа. Силните болки во колената и лумбалниот ‘рбет повторно се вратија.

Поради повредата артритисот почна брзо да се шири
Не сакам да се сеќавам на овие три години. За мене беа вистински пекол! Наутро сопругата ми даваше инекции, а подоцна на работа сам се боцкав, и навечер повторно мојата сопруга. Зошто порано не отидов во пензија? Морав да му помогнам на мојот син, кој доби син, а изгуби работа. Морав тоа некако да го издржам.

Последната година на работа носев штака. Од страна на лекарот не се водев повеќе како работоспособен.

Како ме лечеа

Долги години имав болест на зглобовите така што можам да кажам дека повеќето доктори веќе беа запознаени со Hondrocream и можеа да го препорачаат…

Ништо не помага!

Поради инфекција од Диклофенак добив болки во желудникот па поради тоа морав да користам и бизмутов субнитрат за заштита на желудочната слузница.

Во последно време, сѐ додека навистина не најдов делотворно средство, имав уште четири пункции за да се отстрани течноста. Последниот пат дојде и до гноење. Докторот ме советуваше да користам ендропротетика. Наместо сопствените лоши зглобови на колената се поставуваат нови од титан. Дури подоцна дознав дека мора да носам патерица за сѐ да оди по нормален ред. Операциите на двата зглоба линат најмалку четири илјади долари со германски протези. Руските би биле 1000 долари поевтини, но и би направиле дополнителни компликации. Едноставно речено – доволно причини за размислување.

Размислував за својата подалечна судбина

Ми се закануваше јасен инвалидитет. И толку многу пари за толку кратко време не можев да ги соберам.

Мојата сопруга и јас многу размислувавме и решивме да направам операција. Животот не престанува на 61 година и поради тоа не ги жалевме парите.

И тогаш се случи вистинско чудо!

За ова чудо благодарен сум ѝ на мојата сопруга. Таа има пријателка од средно школо, која што е сопруга на еден деловен човек. И нејзиниот сопруг имал проблеми со колената како и јас. Можеби тој имал помалку болки.

Еднаш кога мојата сопруга била во град, застанал некој автомобил покрај неа. Излегол човек со лесни движења како дваесетогодишник кој бргу влегол во продавницата.

Истиот ден мојата сопруга ја исконтактирала својата пријателка за да ја праша како нејзиниот сопруг ги излечил колената. Наводно немал операција, а и да имал не би можел толку лесно и брзо да оди после операција.

Длабоко ѝ се заблагодарувам на мојата сопруга која што ме спаси
Се работи за нов американски производ – кремот Hondrocream. Имал некои врски во Америка и за месец дена повторно застанал на нозе. Да повторам – ВО РОК ОД МЕСЕЦ ДЕНА!

Од една страна се радувавме од друга страна бевме тажни. Производот не се продаваше кај нас. Не знаевме како да го нарачаме овој лек од Америка, земја каде што скоро сите лекови се продаваат. Сепак ја продолживме припремата за операција.

За месец дена пријателката на мојата сопруга ни се јави и ни кажа дека нејзиниот сопруг дознал дека кремот Hondrocream е регистриран и во нашата земја. Мојата жена ја молеше да се распраша подетално и излезе дека е во право! Производот се продаваше, ама само по пат на службениот веб сајт на производителот. Мислам дека бев првиот што нарачав!

Почнав да ги мачкам моите колена. Кремот почна да делува! Прво мислев дека делува само смирувачки затоа што болката исчезна за само 5 до 10 минути. Одеднаш почувтсвував дека ми е полесно во лумбалниот ‘рбет. Искрено Ви кажувам, одамна се збогував со болките во лумбалниот ‘рбет, ама сакав барем малку од малку да ми бидат во ред колената заради операцијата што се ближи. Ама после недела дена слободно можев да ги облечам чевлите без никаков напор дури и без лажица за чевли и тогаш сфатив дека Hondrocream совршено ЛЕЧИ!

Во рок од две недели можев да шетам без болки во колената! Јасно е дека ми беше подобро! Во рок од две недели повторно бев меѓу здравите луѓе – болките веќе не постоеја! Слободно можев да шетам, да се движам, да возам велосипед.

Не само што можев да возам велосипед, тука и да шетам и пешачам два часа
Помина пола година од моето опоравување. Немам повеќе болки, иако престанав да го користам Hondrocream веќе подолго време. Сега одам на риболов, работам во својот двор и го чувам внукот! Планирам и да одам на одмор на југ со мојата сопруга! Младите викаат дека таму многу е убаво.

Кога сум здрав, повеќе не му се лутам на мојот внук, туку си играм со него и тоа ме прави среќен